רכיבים
- 4 כוסות (500 גרם) קמח לבן, מנופה
- ⅓1 כוסות + 2 כפות (175 גרם) אבקת סוכר ועוד לפיזור
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 14 כפות (200 גרם) חמאה, מרוככת
- 1 ביצה גדולה
- 1 חלמון ביצה גדול
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת לימון אחד
- צנצנת ריבה לטעמכם או ממרח פסק זמן
אופן ההכנה:
1. בקערה של מיקסר המצוידת בוו לישה מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, המלח, אבקת האפייה, החמאה, הביצה, החלמון, הווניל וגרידת הלימון, עד לקבלת בצק חלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של 30 דקות.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
3. מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של כ-0.8 סנטימטר. משתמשים בקורצנים שברשותכם לחיתוך מספר שווה של עוגיות עליונות ותחתונות ויוצרים חור קטן בכל עוגיה עליונה. מעבירים בזהירות את העוגיות לתבניות ומרווחים אותן במרחק של כ-1.25 סנטימטרים זו מזו.
4. מעבירים את התבניות לתנור ואופים עד להזהבה במשך 15-18 דקות. מצננים לפני הנחת כפית ריבה או ממרח פסק זמן על כל עוגיית בסיס ולאחר מכן מניחים מעליה את העוגיה המחוררת ולוחצים בעדינות כלפי מטה. מפזרים אבקת סוכר מעל טרם ההגשה.