רכיבים
- 142 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת + 1 כף (14 גרם) חמאה מרוככת
- 1/2 כוס (99 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/3 כוס (43 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר מגורען
- ½1 כפות (10 גרם) קינמון טחון
- ½2 כפיות תמצית וניל, מחולקות
- 680 גרם בצק שמרים קנוי
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
- 3 כפות (43 גרם) שמנת מתוקה + יותר, לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים בחמאה המרוככת תבנית עגולה עם קוטר של 22 ס"מ.
2. בקערה בינונית מערבבים יחד את החמאה המומסת, הסוכר החום הבהיר, הקמח, הסוכר המגורען, הקינמון וכפית אחת מהווניל, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מרדדים את הבצק המוכן לחתיכה אחת שטוחה ופורסים אותו לשלושה חלקים. מורחים כשתי כפות מהמלית באופן אחיד על כל חלק ואז חותכים לחצי לאורכו ליצירת שתי רצועות ארוכות. (אתם אמורים לסיים עם שש רצועות בסך הכל.)
4. מגלגלים רצועה אחת לספירלה הדוקה ומניחים אותה במרכז התבנית המוכנה. עוטפים את שאר חלקי הבצק סביב הספירלה, עובדים כלפי חוץ, עד שמשתמשים בכל הבצק.
5. בקערה קטנה מערבבים את הביצה עם כף מים. מברישים את התערובת הזאת בצורה אחידה על שבלול הקינמון ואז מעבירים לתנור לאפייה עד להזהבה, במשך 35-40 דקות. מצננים במשך 15 דקות.
6. בקערה בינונית, מקציפים יחד את אבקת הסוכר, השמנת המתוקה וכפית וחצי הווניל הנותרות, עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מוסיפים עוד שמנת לפי הצורך. שופכים מעל שבלול הקינמון את הציפוי ונותנים לו להתייצב במשך 5 דקות.