רכיבים
- ½2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח גס
- 1 כוס (226 גרם) חמאה, מרוככת
- 1 כוס סוכר מגורען
- 1 כוס סוכר חום
- 2 ביצים גדולות
- ½1 כוסות חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החמאה והסוכרים בעזרת מטרפה ידנית, במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת מאד אוורירית, במשך 2 דקות.
3. טורפים פנימה את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.
4. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ורכה לחלוטין, במשך 2-3 דקות נוספות.
5. מוסיפים את תערובת הקמח בקבוצות וממשיכים לערבב, מגרדים את דפנות הקערה תוך כדי.
6. מצננים במקרר את הבלילה במשך שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
7. מניחים 2 כפות בצק לכל עוגיה על ניירות האפיה המוכנים, במרווחים - ומעצבים לעיגולים.
8. משתמשים במזלג כדי לאייר על העוגיות צורת שתי וערב.
9. אופים עד להזהבה, במשך 15-18 דקות. מעבירים לרשת התנור לצינון טרם ההגשה.