כיכר השבת

דלעת ערמונים במילוי בשר לצד סלט קיצי ומרענן

לקראת שבת: כמידי שבוע מוגש לכם שלב אחר שלב מתכון וידאו של מנת גורמה עילית. והשבוע 'דלעת ערמונים במילוי בשר' וסלט חי קיצי בשקדים מקורמלים. דלעת הערמונים היא דלעת חורפית בעלת ארומה וטעם מיוחדים, עם בשר מתובל בעדינות וסלט קייצי קליל ומתקתק יש לכם מנה מושלמת ויפיפייה (מתכונים לשבת)

| 19 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

כמידי שבוע 'כיכר השבת' מגיש מתכון וידאו של השפית מורן פינטו, והשבוע נכין מתכון חגיגי ומיוחד לכבוד שבת קודש.

דלעת ערמונים במילוי בשר לצד סלט קיצי ומרענן

מצרכים למתכון דלעת ערמונים

5-6 דלעת ערמונים
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
מלח גס
3 שיני שום כתוש
תימין
שמן זית לזילוף
500 גר׳ בשר טחון
1 בצל קצוץ מטוגן
פלפל גרוס
ביצה

אופן ההכנה למתכון דלעת ערמונים

מחממים תנור לחום בינוני
חוצים את הדלעות לחצי, ומרוקנים את הגרעינים והסיבים,מניחים על תבנית אפיה, ומפזרים מעט מהתבלינים ושמן זית ואופים עד ריכוך
בקערה מערבבים בשר טחון, בצל מטוגן, מלח, פלפל, תבלינים, ביצה, תימין, שום כתוש.
מערבבים לתערובת אחידה.
לאחר שהדלעות רכות ממלאים בהם בשקע מהבשר טחון ומחזירים לתנור, אופים כ30-40 דק׳ ומגישים חם לצד סלט ירוק.

מצרכים לסלט ירקות חי

6 עלי חזה מנוקים

עלי בייבי
2 נקטרינות בשלות
1/2 כוס שקדים לא קלויים
1/2 כוס סוכר חום
מלח
שמן זית
חומץ
1 כף סוכר חום

אופן ההכנה לסלט ירקות חי

במחבת טפלון קולים את השקדים וכשהם מתחילים להזהיב מוסיפים סוכר
מערבבים כל הזמן בכף עץ עד שכל הסוכר נמס ועוטף את השקדים,
מעבירים לכלי זכוכית ומחכים שהתקררו, מפרקים את השקדים לאחדים
מפזרים מעל העלים את השקדים
פורסים דק את הנקטרינות ומפזרים מעל,
בכלי קטן מערבבים; חומץ, שמן זית, מלח וסוכר ושופכים סמוך להגשה.
(המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)
(צילום ועריכת וידאו: ישי כהן)
19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
צורה של פרח.
9
על כול חציל היא שמה כמות שאמורים לשים על שלוש סלטים
8
יש למשהו הסבר איפה משיגים את זה.?
בכל חנות ירקות. אפילו בחנות בשכונה שלנו יש

הצגת כל התגובות

7
במודיעין עילית
6
היא מגישה את המתכון יפה ומובן
5
כל הכבוד לכם זה נראה ממש טוב וטעים
4
אני רוצה להכין את זה , זה ממש נראה קל להכנה השאלה אם זה מתאים לשבת?
3
האם זה כמו דלעת רגילה? דהיינו, ירק. או כמו דלורית? דהיינו, פחמימה. מישהו יודע?
2
פשוט להכי
1
תודה רבה מורן היחקרה ולכיכר, נהנים מאוד
מנות פתיחה