רכיבים
- פילה סלמון גדול במשקל של כ-2.5 ק"ג, נקי מעור
- מיץ מ-1/2 לימון, סחוט היטב
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- 4-5 פרוסות לימון
- 1 פלפל חריף טרי או קלוי, פרוס (אופציונלי, לאוהבי החריף)
לרוטב פסטו:
- 4 חבילות עלי בזיליקום, ללא הגבעולים
- 2 חבילות כוסברה
- 6 שיני שום
- 150 גרם צנוברים / אגוזי קשיו / אגוזי מלך / שקדים מולבנים
- 1 פלפל ירוק חריף (אופציונלי)
- 1/2 בקבוק שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח או יותר, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מניחים את פילה הדג השלם על מגש גדול, יוצקים מעל את מיץ הלימון, מפזרים 2 כפות מלח ומניחים בצד להשרייה של חצי שעה. לאחר מכן שוטפים היטב את הדג.
בינתיים, מכינים את הפסטו:
במתכון הזה נשתמש רק ב-3 כפות, אך קיבלתם בונוס: רוטב פסטו ביתי מדהים שיישמר לכם במקרר לאורך זמן
2. שוטפים היטב את הבזיליקום והכוסברה ומייבשים אותם על מגבות נייר.
3. במעבד מזון, מניחים את הבזיליקום, הכוסברה, השום, האגוזים / השקדים, הפלפל החריף (אם רוצים). והמלח. טוחנים במהירות גבוהה ותוך כדי מוסיפים את שמן הזית בזרם דק.
4. כשמתקבל רוטב חלק, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מחלקים את הרוטב לקופסאות קטנות ומאחסנים במקרר - לשימוש מידי או מקפיאים לאורך זמן ומפשירים לפני השימוש.
הרכבת המנה:
5. מניחים את פילה הסלמון בתבנית גדולה ללא שוליים, מרופדת בנייר אפייה. חורצים לאורך הדג 2 פסים ארוכים אך משאירים את הקצה מחובר, כך שיתקבלו 3 רצועות ארוכות שמחוברות למעלה. קולעים בעדינות לצמה.
6. בקערה בינונית, מערבבים 3 כפות פסטו עם כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח, 1/4 כוס שמן זית, השום הכתוש והפלפל החריף הפרוס. מערבבים היטב, מורחים באופן שווה על צמת הדג ומסדרים מעל את פרוסות הלימון.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות (ולא יותר, כדי שהסלמון לא יתייבש).
מומלץ להגיש קר לצד עלי רוקט וצלפים, אך אפשר גם להגיש חם ולשמור את הדג חם על הפלטה - כשהוא על גבי סיר אחר ולא ישירות על הפלטה.