למילוי הדגים:
- 1 ק"ג דגים טחונים (מומלץ: תערובת של לוקוס ודג טחונים יחד)
- 1/2 שקית כוסברה, שטופה וקצוצה
- 1/2 שקית פטרוזיליה, שטופה וקצוצה
- 6 שיני שום, כתושות
- 4 כפות פירורי לחם
- 150 גרם תערובת ללביבות (ניתן להחליף ב-2 כפות פירורי לחם)
- 2 כפות סולת
- 2 ביצים
- 1 קישוא קטן, מקולף ומגורד
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה בשמן
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
לפלפלים החריפים:
- 8-10 פלפלים חריפים - לחריפות מופחתת, הסירו גם את הזרעים או השתמשו בפלפלי שושקה מתוקים
- 1 כוס שמן
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן
- 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
- 4 שיני שום, חצויות או שלמות
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף פלפל צ׳ומה
- 1 כף לימון בלאדי
- 1 כפית פפריקה בשמן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר.
2. שוטפים את הפלפלים החריפים, פותחים אותם לאורך ומרוקנים אותם מזרעים. ממלאים את הפלפלים בתערובת הדגים ומהעיסה שנותרה, מגלגלים כדורים בגודל שווה, לקציצות.
3. על מגש מרופד בנייר אפייה, מסדרים את הקציצות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
4. במחבת עמוקה, מחממים כוס שמן ומטגנים את הפלפלים הממולאים משני הצדדים עד להזהבה טובה. מוציאים לנייר סופג.
הכנת הרוטב:
5. בסיר סוטאז רחב ושטוח, מחממים 1/4 כוס שמן ומטגנים קלות את רצועות הגמבה והשום. יוצקים על הכל מים רותחים ומתבלים בפלפל צ׳ומה, לימון בלאדי, פפריקה בשמן, כורכום ומלח.
6. מסדרים בסיר הרוטב את הפלפלים המטוגנים בזהירות, שלא יתפרקו, וסביבם אפשר לסדר גם את הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית.