רכיבים
- 8 נתחי פילה טונה דקים בעובי 0.5 ס"מ (רצוי לבקש ממוכר הדגים להכין את הנתחים)
- מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
למילוי הדגים:
- 1/2 שקית כוסברה, קצוצה דק
- 1/2 שקית פטרוזיליה, קצוצה דק
- 1 כף זרעי כוסברה
- 4 שיני שום, כתושות
- 1/2 לימון, קצוץ לקוביות קטנות
- 1 פלפל חריף, קצוץ (אפשר גם רק 1/2 פלפל)
- 1 כף פלפל צ'ומה
- 1 כפית לימון בלאדי
- 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן
לרוטב:
- 2 גמבות, חתוכות לרצועות
- 1 פלפל צהוב מתוק, חתוך לרצועות
- 2 פלפלים אדומים או ירוקים חריפים
- 5 שיני שום, קלופות ושלמות
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף פלפל צ'ומה
- 1/2 לימון, פרוס לפרוסות
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הדגים ומייבשים קלות בעזרת טפיחות עם נייר סופג. מסדרים את הדגים במגש בשכבה אחת ויוצקים מעל מיץ מלימון אחד סחוט היטב. מניחים בצד למשך חצי שעה.
2. הכנת המילוי: לקערה גדולה, מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, השום הכתוש, קוביות הלימון, הפלפל החריף הקצוץ, זרעי הכוסברה, את התבלינים - פלפל צ'ומה, לימון בלאדי, פפריקה, כמון, פלפל שחור, מלח ואת השמן ומערבבים הכל היטב. מניחים בצד לספיגת טעמים.
3. בסיר סוטאז רחב על אש בינונית, מניחים את רצועות הגמבה והפלפל הצהוב, הפלפלים החריפים, שיני השום בשלמותן ו-1/2 כוס שמן. מטגנים הכל יחד במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את פרוסות הלימון ומתבלים בפלפל צ'ומה, פפריקה, כורכום, פלפל שחור ומלח. נותנים לרוטב לרתוח לאט ובמקביל ממלאים את הדגים.
5. בקצה כל נתח דג, מניחים כף גדושה מהמילוי, מגלגלים ונועצים קיסם בקצה. מסדרים את הדגים הממולאים בסיר עם הרוטב, ואם נותר עוד מהמילוי, אפשר להוסיף לרוטב.
6. יוצקים כוס מים רותחים לסיר, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.
עד להגשה, שומרים את הדגים בתבנית חסינת חום על הפלטה.