דג דניס שלם אפוי ברוטב לימון ועשבי תיבול (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 דגי דניס שלמים או מפולטים, ללא עצם
- 1/2 לימון סחוט היטב
- 1 כפית מלח
לרוטב:
- 1 לימון, סחוט היטב
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 פלפל חריף קלוי (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מניחים את הדגים בקערה גדולה, מוסיפים מיץ מחצי לימון סחוט היטב וכפית מלח. משרים במשך 20-30 דקות, שוטפים היטב ומייבשים בטפיחות עדינות עם נייר סופג.
2. מסדרים את הדגים בתבנית ובקערה גדולה מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב. מברישים את הדגים ברוטב משני הצדדים ואת הרוטב שנותר, יוצקים מעל. בשלב זה אפשר להוסיף לתבנית פלפל חריף קלוי.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.