דג מטוגן מפילה מושט ורוטב איולי (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 פילה מושט, חתוכים ל-4, כל אחד
- 1 כוס קמח, מנופה
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- מלח
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 2 ביצים, טרופות
- שמן לטיגון
לרוטב האיולי:
- 3 כפות מיונז
- 1 כף לימון כבוש
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית חרדל חלק
אופן ההכנה:
1. מצפים את חלקי הדג בביצים הטרופות ואז בקמח.
2. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק, מוסיפים את הדגים כשצד העור כלפי מטה ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה יפה ומוציאים לנייר סופג. לא מוסיפים במהלך הטיגון נתחי דג חדשים, כיוון שכך השמן מתקרר והטיגון נפגם.
3. מערבבים היטב את רכיבי האיולי עד לקבלת רוטב אחיד ושומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.
הצגת כל התגובות