רכיבים
- 6 דלעת ערמונים
- 500 גרם בשר טחון
- 100 גרם חמוציות
- 1 ביצה
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית הל
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כף תימין
- מלח ופלפל שחור
- 1 כוס אגוזי מלך שבורים גס
- שמן זית לזילוף
- 1/2 כוס טחינה מתובלת ומוכנה להקרמה (לא חובה)
אופן הכנת דלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות:
רגע לפני: היא קטנה ומתוקה וטעמה הוא שילוב של תפוח אדמה וערמונים, ובעיקר נמצאת כעת בשיאה: מתכון לדלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות - מנת פתיחה יפה לשולחן החג.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• חוצים את הדלעות לשני חצאים, מרוקנים מגרעינים וסיבים, מניחים על תבנית האפייה, מפזרים מעל חצאי הדלעת מעט מהתבלינים ושמן זית ואופים עד לריכוך.
• קוצצים את הבצל ומטגנים עד להשחמה, וכותשים את השום.
• מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הביצה, הבצל המטוגן, השום הכתוש, החמוציות והתבלינים, עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוציאים את חצאי הדלעת מהתנור, ממלאים את השקעים בתערובת הבשר ומחזירים לתנור למשך 30 דקות. אופציה לשדרוג המנה: לפני האפייה, מניחים 2-3 כפות טחינה מתובלת מוכנה על כל חצי דלעת, לקבלת מרקם מוקרם.
אופן ההגשה: מפזרים מעל חצי דלעת שברי אגוזי מלך, ומגישים חם לצד סלט ירוק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!