כיכר השבת

ספיישל פורים

מתכון לדלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות

היא קטנה ומתוקה וטעמה הוא שילוב של תפוח אדמה וערמונים, ובעיקר נמצאת כעת בשיאה: מתכון לדלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות - מנת פתיחה יפה לשולחן החג (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
דלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות
דלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 6 דלעת ערמונים
  • 500 גרם בשר טחון
  • 100 גרם חמוציות
  • 1 ביצה
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף תימין
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס אגוזי מלך שבורים גס
  • שמן זית לזילוף
  • 1/2 כוס טחינה מתובלת ומוכנה להקרמה (לא חובה)

אופן הכנת דלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות:

רגע לפני: היא קטנה ומתוקה וטעמה הוא שילוב של תפוח אדמה וערמונים, ובעיקר נמצאת כעת בשיאה: מתכון לדלעת ערמונים במילוי בשר וחמוציות - מנת פתיחה יפה לשולחן החג.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• חוצים את הדלעות לשני חצאים, מרוקנים מגרעינים וסיבים, מניחים על תבנית האפייה, מפזרים מעל חצאי הדלעת מעט מהתבלינים ושמן זית ואופים עד לריכוך.

• קוצצים את הבצל ומטגנים עד להשחמה, וכותשים את השום.

• מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הביצה, הבצל המטוגן, השום הכתוש, החמוציות והתבלינים, עד לקבלת תערובת אחידה.

• מוציאים את חצאי הדלעת מהתנור, ממלאים את השקעים בתערובת הבשר ומחזירים לתנור למשך 30 דקות. אופציה לשדרוג המנה: לפני האפייה, מניחים 2-3 כפות טחינה מתובלת מוכנה על כל חצי דלעת, לקבלת מרקם מוקרם.

אופן ההגשה: מפזרים מעל חצי דלעת שברי אגוזי מלך, ומגישים חם לצד סלט ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
לסעודת החג תודה ככר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
לפורים. לא יודעת למה אבל רק את זה אצלנו אוכלים. הפעם ננסה את המתכון שלך
1
איפה הערמונים במתכון? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מנות פתיחה