כיכר השבת

מתכון לעוף עם פטריות ואטריות אורז ברוטב אסייתי

והשבוע, ב"מבשלות", מורן פינטו מביאה לנו, כרגיל, מנה קלילה וטעימה שניתן להגיש כעיקרית או כתוספת ו-קבלו טיפ מהשפית, שכנראה לא שמעתם מעולם: לא לשטוף את הפטריות כיוון שהן מתפקדות כמעין ספוג וסופחות לתוכן נוזלים שיכולים להחריב את המנה (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

| 10 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 10 פטריות שמפיניון, פרוסות גס
  • 10 פטריות פורטבלו, פרוסות גס
  • 1/2 חבילת אטריות אורז, מבושלות על פי הוראות היצרן ומסוננות
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רוטב טריאקי או סילאן
  • פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק - לא חובה

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת או ווק ומקפיצים את קוביות חזה העוף עד שהן לבנות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד. מוסיפים את הרטבים ומקפיצים עד לקבלת אחידות. מוסיפים את האטריות והצ'ילי (אם משתמשים) ומקפיצים יחד היטב. מגישים חם.

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
די כבר עם ה"טיפ" הזה, שלא שוטפים פטריות!! אולי זה נכון בעולם הקולינרי, אבל על פי ההלכה חייבים לשטוף פטריות!! אתם אתר חרדי?? השפית חרדית?? אז למה להכשיל??
בגלל הפאה אז לא כותבים
ברור שחייבים לשטוף וכן בפטריות שהפטריה פתוחה מלמטה יש לשאול רב איך לנקות נא לתקן את העניין כדי לא להכשיל בתולעים
אני מצאתי פתרון אני עוברת עליהן עם יד לחה זה ממש טוב מכל הבחינות הלכה ניקיון טעם וכולי
5
מנה קלילה מהירה ונחמדה!
4
איזה מהממת
עדיף מטפחת

הצגת כל התגובות

3
אפשר להשתמש בחזה עוף שכבר חתוך לשניצל או שזה דק מידיי?
2
לא מצת מישקפיים יותר יפות
1
מורן פשוט פצצה
מבשלות בכיכר