זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לסלט:
- 3 אפרסמונים, פרוסים ל-4-6 חלקים
- שמן
- מעט סוכר
- מלח ופלפל
- חופן פרוסות שקדים מולבנים
- 1 תפוז מפולט
- 1 ראש חסה, חתוך גס
- 1 בצל סגול, פרוס דק
לרוטב:
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- מלח
- 1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את פרוסות האפרסמון בתבנית המרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל שמן, סוכר, מלח ופלפל ואופים 15-20 דקות.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים קלות את השקדים.
3. בצלחת הגשה מפזרים את התפוז, החסה, הבצל הסגול, האפרסמון והשקדים.
4. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הסלט סמוך לארוחה.