רכיבים
- 1/2 כוס מרגרינה, מרוככת
- 226 גרם גבינת שמנת, מרוככת
- ¼1 כוסות סוכר לבן
- 2 ביצים
- 1 כוס בננה מעוכה
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼2 כוסות קמח לבן מנופה
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים שתי תבניות לחם.
2. מקציפים את המרגרינה וגבינת השמנת. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את הבננה והווניל. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה; מערבבים עד שהבלילה לחה.
3. בקערה קטנה, מערבבים את אגוזי הפקאן, הסוכר החום והקינמון.
4. מחלקים חצי מהבלילה בין שתי התבניות. מפזרים מעל את תערובת הפקאן ואז את יתר הבלילה.
5. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז כל כיכר יוצא נקי, כ-45 דקות.