רכיבים
- 1 כוס חלב, מלאה כמעט עד הסוף (200 מ"ל)
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס מים פושרים (60 מ"ל)
- 85 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1 חלמון ביצה גדול
- 60 גרם חמאה רכה
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 3 כוסות קמח (450 גרם)
- 1 ליטר שמן צמחי לטיגון עמוק
- לציפוי: 6 כפות גדושות אבקת סוכר
- למלית:
- 6 כפות ריבת פטל (הוראות הכנה בגוף המתכון) או כל ריבה אהובה אחרת
- 1 כוס שמנת מתוקה 32%
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנת סופגניות במילוי פטל:
רגע לפני: כדורים שחומים-זהובים, מאובקים בסוכר מתקתק, ממולאים בריבת פטל שמנת קרמית ועסיסית שאי אפשר לעמוד בפניה. מתכון לסופגניות במילוי ריפל פטל שמנת. 10 דקות מול שמן רותח שוות את הטעם הנהדר שלהן.
• מחממים את החלב עד לסף נקודת רתיחה, מסירים מהאש ומניחים בצד עד שיגיע לטמפרטורה פושרת.
• בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את החלב, השמרים, הסוכר, הביצה, חלמון הביצה, החמאה וחצי מכמות הקמח ומערבבים במשך דקה, עד לאיחוד מלא.
• מוסיפים את הקמח הנותר, ומערבבים במהירות בינונית במשך 4-5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ומעט דביק.
• משמנים קערה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה בטמפרטורת החדר, במשך 60-90 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו את הבצק, כדי למלא את בועות האוויר. מפצלים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים לכדורים עגולים.
• מחלקים נייר אפייה ל-12 ריבועים, ועל כל ריבוע מניחים כדור. מכסים את הכדורים בניילון נצמד משומן מצידו הפנימי, ומשהים להתפחה שנייה של 30-40 דקות.
• יוצקים את השמן למחבת גדולה, ומחממים לטמפרטורה של 160 מעלות.
• בכל סיבוב מטגנים 3 סופגניות. אוחזים בזהירות את ריבוע נייר האפייה, וממרחק בטוח, מורידים את הסופגנייה לשמן הרותח, בעזרת כף. מטגנים 3 דקות מכל צד, עד להזהבה עמוקה.
• מניחים את אבקת הסוכר לציפוי בקערה, וכל סופגנייה מוכנה, מעבירים לקערה, ומגלגלים בציפוי. משהים את הסופגניות להתקרר במשך חצי שעה.
הכנת המלית:
למשקיעים, כך מכינים ריבת פטל ביתית: מפשירים 500 גרם פרי פטל קפוא, מערבבים בסיר את פרי הפטל עם 2 כוסות סוכר, ומשהים למשך שעה-שעתיים. מבשלים את הפטל והסוכר על אש גבוהה, מוסיפים מיץ מחצי לימון גדול וחצי כפית תמצית וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה במשך 8 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 45 דקות.
• מערבבים את ריבת הפטל הביתית או ריבה קנויה, כדי לדלל את הגושים (ניתן להוסיף מעט מים), ומעבירים לשקית סנדוויץ' אחרת,גם היא עם חור נדיב בקצה.
• מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת אוורירית, ומעבירים בעזרת כף לשקית סנדוויץ' עם חור נדיב בקצה.
רגע האיחוד: דוחפים שיפוד מתכת בצד כל סופגנייה, עד למרכז, ומזריקים פנימה את ריבת הפטל והקצפת.