רכיבים
- 2/3 1 כוסות קמח לחם
- 1/2 כפית שמרים טריים
- 2/3 כף סוכר
- 2/3 כפית מלח
- 2/3 כוס מים פושרים
- 1 ביצה
- לציפוי: שומשום לבן/שחור, פרג, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן
אופן הכנת בייגל מהיר:
רגע לפני: מאפה שממלא בקלות את משבצת ה-'מה נאכל היום, בלי שנצטרך להתאמץ יותר מידי?': מתכון לבייגל אמריקאי מהיר או מדויק יותר, בראנץ' לעצלנים עם מגוון ציפויים ממכרים לבחירתכם.
מתכון ל-4 בייגלים
• מערבבים בעדינות בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים ובהדרגה את המים, ולשים יחד. הבצק יהיה דביק בהתחלה, אך אל חשש, תוך כמה דקות הוא יהפוך לנעים וגמיש.
• מעבירים את הבצק למשטח עבודה, וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות (ניתן להוסיף מים או קמח אם הבצק יבש או לח מידי).
• מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומרדדים כל חתיכה לכדור.
• מסדרים את הכדורים על משטח העבודה ומכסים בניילון נצמד או מגבת נייר מעט לחה (כדי למנוע התייבשות). במקביל, יוצרים את צורת הבייגל עם החור מכל כדור: אפשר לשטח את הכדור, לתקוע אצבע במרכזו וליצור חור, או לרדד כל כדור לגליל ולקשור את הקצוות. עשו חור גדול, כיוון שבאפייה הבייגל תופח והחור מצטמצם.
• מכסים את עיגולי הבצק בניילון נצמד, ונותנים להם לנוח רבע שעה (30-40 דקות בחורף).
• מחממים את התנור ל-190 מעלות.
• ממלאים סיר בליטר מים, מוסיפים כפית שטוחה סוכר או דבש ומביאים לרתיחה.
• אחרי שהבייגלס תפחו, מורידים אותם בזהירות למים ומבשלים אותם על אש נמוכה במשך 15 שניות מכל צד, עד שהם צפים. בשלו לא יותר מ-2 בייגלים בכל פעם.
• בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הבייגלים מהסיר ומעבירים לתבנית לצינון למשך 10 דקות - אל תדלגו על השלב הזה, אחרת המרקם האוורירי של הבייגל עלול להיפגע.
• מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הציפוי האהוב (שומשום לבן/שחור, פרג, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן). והכי טעים? לצפות כל בייגל בציפוי אחר.
• מכניסים לאפייה למשך 15 דקות, עד שהבייגלים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה ומעטה פריך וקריספי.
הגשה: רוצים לגרום לארוחת הבייגל שלכם להרגיש כמו ניו יורק? הגישו לצד הבייגלס סלמון ובצל ירוק, שמנת/גבינה עם עשבי תיבול כמו עירית או בזיליקום קצוצים, סלט ביצים או רק חמאה. לשדרוג, הניחו כל מילוי בכלי נפרד, ואת הבייגלס הניחו בסלסילת קש לבנה במרכז השולחן.
חדש! בקבוק 1 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה