פיתות שום וגבינות שאף אחד לא יוכל לסרב להן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 300 גרם בצק פיצה דק, קנוי
- 2 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
- 4-5 שיני שום, כתושות
- 3/4 כוס גבינת צ'דר, מגורדת
- 3/4 כוס גבינת פרמזן, מגורדת
- בזיליקום טרי או פטרוזיליה, לקישוט
- תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אלומיניום לניקוי קל יותר ומתיזים מעל תרסיס שמן.
2. מרדדים את בצק הפיצה ומברישים מעליו את החמאה בצורה אחידה. מפזרים את השום ומברישים שוב, כדי לחלקו באופן אחיד.
3. מפזרים באופן שווה את גבינת הצ'דר, הפרמזן ואופים כ-10 דקות, או עד שנוצר קרום והגבינה נמסה.
4. ניתן לעטר עם עשבי תיבול טריים. פורסים למשולשים ומגישים מיד.