כיכר השבת

מה אוכלים היום?

לכבוד הסערה: כך תכינו קובה סלק מושלם

חורף אמיתי ישטוף אותנו השבוע בסערה - ראיתם מה עשינו כאן? - ולכבודו, מלי יהודיוף תלמד אתכם להכין קובה סלק טעים ומשביע: קציצות סולת שמנמנות במילוי בשר נדיב ומתובל היטב, עטופות במרק מחמם. וגם: כך תשמרו על מרק בגוון אדום עז (מתכונים, אוכל)

| 10 | כיכר השבת |
קובה סלק
קובה סלק (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

למרק:

  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 סלקים (לא מבושלים), מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 4 ענפים של סלרי ללא העלים, חתוכים לקוביות קטנות
  • מיץ מלימון אחד
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף חומץ תפוחים (לשמירה על צבע אדום עז ותוספת נהדרת לטעם)
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות סוכר (לאיזון החומציות)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף גדושה מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן

לבצק הקובה:

  • 4 כוסות סולת (יש לברור לפני השימוש)
  • 1 כוס ג'ריש טחון דק דק
  • 5 כפות שמן צמחי (קנולה)
  • 2 כפות מלח  
  • 1/2 2 כוסות מים

למילוי:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון  
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית כמון

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המרק:
1. בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים יחד במשך 2-3 דקות (פעולה שמעניקה למרק את צבעו).

2. מוסיפים את קוביות הסלרי, מיץ הלימון, רסק העגבניות, חומץ התפוחים, השום הכתוש, סוכר, מלח, פלפל שחור ופפריקה ויוצקים על הכל מים רותחים עד ל-3/4 מגובה הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה ועוברים להכנת הקובה.

הכנת הקובה:
3. בקערה גדולה, מערבבים את הסולת והג'ריש. מערבבים פנימה גם את המלח והשמן ולבסוף את המים. ממשיכים לעבד עד לקבלת עיסה בצקית. מניחים בצד עד שהבצק סופח את המים והופך לאלסטי ונוח למגע.

הכנת המילוי:
4. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת מזלג. מוסיפים גם את הכוסברה והפטרוזיליה, את השום והתבלינים, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

הרכבת כדורי הקובה:
5. כדי לקבל כדורי קובה עגולים ואחידים, משתמשים בתבנית עם 20 שקעים קטנים. מרפדים כל שקע בריבוע של ניילון נצמד בגודל 15X15 ס"מ. לוקחים כמות שווה מהבצק וממלאים בכל שקע ואז בעזרת כפית, מרפדים בבצק את תחתית ודפנות השקע.

6. מחלקים את תערובת הבשר בין השקעים ואז מחברים את שולי הניילון הנצמד לאמצע ומסובבים, כך שבפנים יתקבל עיגול אחיד. מהדקים בעזרת אטב כביסה (חדש כמובן) או קושרים.

(צילום: מלי יהודיוף)

7. מסדרים במגש את כל כדורי הקובה ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות להתייצבות.

(צילום: מלי יהודיוף)

8. כשהמרק מבעבע, מקלפים את הניילון מהכדורים ומניחים אותם בעדינות במרק. טועמים את המרק ומשפרים תיבול או מוסיפים מים, אם יש צורך. מבשלים יחד במשך 40 דקות על אש בינונית-נמוכה.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
תודה מלי !
לאה
9
מגניב הקטע עם התבנית!!!!!! אהבתי
רעיןן מגניב
8
איך בודקים סולת? א"א למצוא סולת נקי מחרקים וחבל
איך

הצגת כל התגובות

7
וואי וואי מזה כל הטגנולוגיות האלה לא היו תבניות שקעים בימינו
סבתא עירקית
6
אמא שלי משתמשת בקופסאות פלסטיק של קרמבו של שטראוס.זה ממש מוצלח ושמה בין הקובה לקופסא שקית ניילון.מקפיאה ויוצא מושלם
בת מלך
5
אהבתי את הרעיון איך לגלגל מעניין לנסות
48T
4
בתור אחת ממוצא כורדי זה לא נראה מתקרב למה שסבתא שלי עושה זה ממש בהיר מי שרוצה טיפ לצבע של סלק שיתפוס ולא חום ורדרד שתוסיף קצת סודה לשתיה תראו איך שזה עובד זה סוד של סבתא!!!!!!!!!! אגב המאכל שאני הכי אוהבת אבררר זה קובת סלק אימאאאאא רק להיזכר בזה עולה לי ריר...
טבריינית
3
מתכון טוב אבל בתור כורדיה שמגלגלת שנים חבל על העבודה הרבה שכתובה במתכון פשוט לשטח לדיסקית להניח באמצע כף מהמלית וליסגור בתנועות סיבוביות חבל שאין אפשרות להעלות תמונות יש לי סירטונים שאני מגלגלת יש המון מרקים מרק במיה וסלק וחמוסטה וקובה מטפוניה וקובה סיסקא בקיצור אוכל ממכר וחוויה במיטבח תודה מלי על ה
מירב בן חמו
2
וואוווו מתכון מעלף!!!!! מלי את אלופה!!!
נועה
1
הכנו, יצא ממש טעים, ואנחנו רגילים לאכול קובה סלק שנים. תודה רבה!
ללא שם
ממולאים