רכיבים
- 5 קישואים בינוניים באורך ובעובי
למילוי:
- 1 בצל גדול, קצוץ
- צרור פטרוזיליה, קצוץ
- צרור כוסברה, קצוץ
- 3-4 עלי סלרי קצוצים
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 תפוח אדמה, מגורר דק
- 2 כפות מי סודה
- 1 ביצה
- 4 כפות שמן
- 1 כף תבלין גריל עוף
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית תבלין קציצות
- מלח
- מעט קנמון (אופציונלי)
- 400-500 גרם חזה עוף טחון גס (אפשר להחליף בבשר)
לרוטב:
- שמן
- 2 בצלים גדולים, חתוכים גס
- 2 עגבניות, קלופות וקצוצות
- 4 עלי סלרי, קצוצים (כולל הגבעול)
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מעט כורכום
אופן ההכנה:
1. מגרדים בעדינות את הקליפה של הקישואים (עם סכין ולא קולפן). מחלקים כל קישוא ל-3 (לרוחב) ומרוקנים את שטח הפנים, כך שיתקבלו 3 גלילים קצרים וריקים מכל קישוא.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי מילוי הקישואים עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את גלילי הקישואים בתערובת ומהדקים היטב בידיים את הקצוות.
בונוס: אם נותרו שאריות מתערובת העוף, יוצרים מהן קציצות ומטגנים אותן קלות במעט שמן.
הכנת הרוטב:
3. בסיר נמוך ורחב, מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה. מוסיפים את העגבניות והסלרי וממשיכים בטיגון. מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים במשך 7 דקות, עד שהרוטב מקבל גוון כהה.
4. מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר כאשר הפתח כלפי מטה וביניהם את הקציצות. יוצקים מעל מים עד לכיסוי מלא ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת המרק והכורכום ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים בסיר מכוסה במשך שעה. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מגישים מיד, חם.