רכיבים
- 5 קישואים קטנים
- 1 בצל בינוני
- 1 עגבנייה
- 6 פטריות טריות
- 1 פלפל ירוק
- 2 שיני שום
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
רגע לפני: ים הוא מקור השראה נפלא, ואם לא יצא לכם לבקר בו, לפחות תוכלו להכין בבית סירות טעימות כל כך עשויות קישואים ממולאים בתערובת מוקפצת של בצל, פטריות ופלפלים עם גבינה צהובה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מבשלים את הקישואים בסיר מלא מים עם כפית מלח במשך 5 דקות.
• לאחר הבישול, חוצים לאורך כל קישוא לשני חצאים שווים, ובעזרת כפית מוציאים את רוב בשר הקישוא, כך שייווצרו סירות קטנות מקליפות הקישואים, כשעליהן מעט בשר קישוא.
• חותכים לקוביות את העגבנייה והפלפל הירוק, קוצצים דק את הבצל והפטריות (ללא הרגל) ופורסים לעיגולים את שיני השום.
• מחממים שמן לטיגון במחבת, ומטגנים בה את בשר הקישואים שהוצא, יחד עם הירקות החתוכים. מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים בטיגון עד שכל הירקות הופכים לרכים.
• מעבירים את תערובת הירקות למסננת, ומסננים היטב מנוזלים.
• ממלאים בכל קישוא מספר כפות מן התערובת, מסדרים את הקישואים בתבנית, מפזרים מעל כל אחד גבינה צהובה מגוררת ומכניסים לאפייה במשך 15-20 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!