זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 אבוקדואים רכים
- 100 גרם סלמון מעושן
- 8 ביצים
- מלח
- פלפל שחור
- צ'ילי גרוס
- שמיר טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. חוצים את האבוקדו ומחלצים את הגרעין. אם החור נראה קטן, מורידים מעט מהפרי עד שהוא יכול להחזיק בתוכו את הביצה.
2. מסדרים את חצאי האבוקדו על תבנית המרופדת בנייר אפיה ומניחים על השקעים את רצועות הסלמון המעושן.
3. שופכים כל אחת מהביצים לקערה קטנה ואז מעבירים בזהירות את החלמון ומעט מהחלבון לכל אבוקדו.
4. מוסיפים מלח ופלפל שחור על גבי הביצים, לפי הטעם.
5. מכניסים בעדינות את התבנית לתנור ואופים במשך כ-15-20 דקות.
6. מפזרים מעל את הצ'ילי הגרוס והשמיר. מגישים חם.