רכיבים
- 4 חצילים קטנים
- 1/4 חבילת גבינה לאפייה
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 גביע קוטג'
- 2 עגבניות בשלות
- מלח ופלפל
- חופן כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
רגע לפני: מנה נהדרת ויפה של סירות חצילים ממולאות בתערובת עגבניות וגבינות בטעם מעט מעושן שמזכיר מקומות רחוקים. המתכון קל מאוד להכנה, והתוצאה מרשימה מאוד.
• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חוצים את החצילים לאורכם, כדי לקבל 8 סירות.
• מחממים מספר כפות שמן במחבת או סיר רחב, מכניסים את הסירות כשהן הפוכות, כלומר כאשר הבשר כלפי מטה. סוגרים את המכסה ומבשלים כך במשך רבע שעה.
• מוציאים בזהירות את הסירות מן הסיר (זהירות: הן רכות), ומניחים אותן על משטח עבודה.
• בינתיים, עד שסירות החצילים יתקררו, מגרדים את העגבניות או קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
• בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל, ליצירת שקע למילוי בסירות. קוצצים בעזרת סכין את בשר החציל, או מעבדים במעבד מזון.
• מוסיפים את בשר החציל לקערת העגבניות, מפוררים את הגבינה לאפייה ומוסיפים לקערה. כך גם את הקוטג'. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
• מניחים את הסירות בתבנית אפייה, ממלאים אותן בתערובת המילוי, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש, לאפייה במשך 35 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!