רכיבים
- 3 חצילים קלים ארוכים
- 2 שיני שום
- 2 עגבניות בינוניות
- צרור עלי פטרוזליה
- צרור עלי בזיליקום
- 150 גרם גבינת חמד
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
רגע לפני: מנה נפלאה לאירוח או סתם כשמתחשק משהו טעים לגוון איתו את היום: מתכון לסירות חצילים ממולאים בגבינות ועשבי תיבול, אפויים בתנור. מתאים כמנה ראשונה או עיקרית.
• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חוצים את החצילים לאורכם, כדי לקבל 6 סירות.
• מחממים מספר כפות שמן במחבת, מכניסים את הסירות כשהן הפוכות, כלומר כאשר הבשר כלפי מטה. סוגרים את המכסה ומבשלים כך במשך 15 דקות.
• מוציאים בזהירות את הסירות מן הסיר (זהירות: הן רכות), ומניחים אותן על משטח עבודה.
• בינתיים, עד שסירות החצילים יתקררו, מגרדים את העגבניות או קוצצים לקוביות קטנות, כותשים את שיני השום, קוצצים דק את הפטרוזיליה והבזיליקום, מגרדים גס את הגבינה בעזרת פומפייה ומעבירים הכל לקערה.
• בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל, ליצירת שקע למילוי בסירות. קוצצים מעט בעזרת סכין את בשר החציל.
• מוסיפים את בשר החציל לקערת העגבניות, עשבי התיבול והגבינה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים לתערובת אחידה וכבדה, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הסירות, ממלאים אותן בתערובת המילוי באופן שווה, ומזלפים מעל כל חציל ממולא, מעט שמן זית מלמעלה.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!