רכיבים
- 5 בצלים קלופים
למילוי הריזוטו:
- 1 כוס אורז
- 25 גרם חמאה
- 4 כפות סלק קצוץ (לא חובה)
- 2.5 כוסות מים
- 80 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 1 כף גדושה גבינת ריקוטה
- 1 כרישה קטנה קצוצה גס ומטוגנת עד להזהבה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 6 פטריות פורטבלו פרוסות דק
- 7 ערמונים חצויים
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 80 גרם גבינת גרנה פדנו מגוררת
- 4 כפות סילאן
אופן ההכנה:
1. מסירים את תחתית הבצלים וחורצים אותם לאורך, עד האמצע. מבשלים במים כ-40 דקות / עד שהבצל מתרכך. מסננים ומפרידים את הגלדים בעדינות.
2. מטגנים את הסלק בחמאה עד כ-5 דקות ומוסיפים את האורז, מטגנים כדקה ומוסיפים את המים החמים. כשהסיר מבעבע, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות. פותחים את האורז בעדינות.
3. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
4. ממלאים את הבצלים: מניחים כף אורז בקצה הגלד וסוגרים את הבצל (מגלגלים לצורה אובלית), מניחים בתבנית כשהסגירה כלפי מטה.
5. מטגנים את הפטריות בחמאה במשך כ-4 דקות, מוסיפים את הערמונים וממשיכים בטיגון עוד כדקה. מוזגים את היין הלבן ומבשלים, עד לצמצום. מוסיפים את השמנת המתוקה, המים, אגוז המוסקט והתבלינים ומבשלים עד להסמכת הרוטב.
6. יוצקים את הרוטב על הבצלים, מפזרים גרנה פדנו מגוררת ומזלפים סילאן בנדיבות.
7. מכסים בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך שעה וחצי. פותחים את התבנית לעוד כ-15 דקות / עד שהבצלים מקבלים צבע מקורמל.