צ'אטני סלק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 500 גרם סלק, חתוך לקוביות קטנות
- 300 מ"ל מים
- 1/2 2 כפות סירופ מייפל
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות דקות
- 2.5 ס"מ ג'ינג'ר מקולף ומגורר
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית זרעי שומר
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1/4 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
- גרידת קליפה ומיץ מחצי תפוז
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מניחים את כל הרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה. כשמתחילות לעלות בועות, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דקות בסיר פתוח, עד שהנוזלים מצטמצמים והסלק רך.
2. מכבים את האש ומועכים 3/4 מתכולת הסיר עם מועך פירה, כדי לקבל מרקם חלק עם צ'אנקים של סלק.
מגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.
הצ'אטני יישמר היטב בצנצנת זכוכית מעוקרת במקרר.