ממרח גרעיני דלעת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות (285 גרם) גרעיני דלעת לא קלויים ולא מתובלים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן קוקוס, מומס
- 1 כף דבש
אופן ההכנה:
1. מפזרים את גרעיני הדלעת בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה וקולים אותם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 6-8 דקות.
2. מצננים את גרעיני הדלעת ושופכים אותם למעבד מזון. מוסיפים את המלח וטוחנים יחד עד שהגרעינים מגירים החוצה את השומנים שלהם והופכים לקרם חלק. מדי פעם עוצרים כדי לגרד את מה שנתקע על דפנות מעבד המזון. התהליך כולו צריך לקחת 10-15 דקות.
3. תוך כדי שמעבד המזון פועל, מוסיפים פנימה את שמן הקוקוס המומס והדבש וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם משחתי-חמאתי חלק. שומרים בכלי אטום במקרר.