כיכר השבת

קבלו: בן-דוד של "אלף האיים", רק חריף יותר

בן-דוד של "אלף האיים", רק חריף יותר. קבלו: מתכון לרוטב קאמבק, במרקם קרמי אך דליל מספיק כך שהוא יכול לשמש רוטב לסלטים ולכריכים ומטבל למגוון מאכלים כמו שניצלים, עופות מטוגנים, ירקות בתנור, צ'יפס ונאצ'וס. מקורו של הרוטב מדרום ארצות הברית (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
רוטב קאמבק - רוטב לסלטים ומטבל נהדר
רוטב קאמבק - רוטב לסלטים ומטבל נהדר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 כוס רוטב צ'ילי חריף
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כף רוטב חריף, כמו טבסקו או סחוג אדום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף בצל מגורר דק או 1 כפית אבקת בצל
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כוס מיונז
  • 1/4 כוס קטשופ
  • 1 כפית אבקת חרדל
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית זרעי סלרי
  • 3/4 כפית אבקת קארי
  • 3 כפיות חזרת מוכנה
  • 1 כף מים

אופן ההכנה:

מתכון ל-450 מ"ל רוטב קאמבק

1. בבלנדר או במעבד מזון, טוחנים את החומרים לקרם חלק.

2. יוצקים את הקרם לכלי אטום ומעבירים למקרר למשך לילה אחד (12 שעות) למיזוג טעמים לפני שמגישים את הרוטב.
הרוטב יישמר עד שבועיים בכלי סגור במקרר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים