לקלתית הפאי:
- 1/4 3 כוסות קמח, מנופה
- 200 גרם תחליף פרווה לחמאה / מרגרינה בטעם חמאה / תחליף מרגרינה
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
למילוי:
- 1 כף שמן
- 3 בצלים, קצוצים
- 2 קישואים, מגורדים. לאחר הגירוד מניחים את הקישואים במגבת דקה וסוחטים היטב
- 4 קופסאות טונה בשמן / במים במשקל 140 גרם כל אחת, מסוננות היטב
- 2 ביצים, טרופות
- 3 כפות מיונז
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
להברשה וקישוט:
- 1 ביצה, טרופה
- שומשום, קצח
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים את כל רכיבי הבצק ומעבדים יחד לבצק פירורי (היזהרו לא לעבד יתר על המידה). יוצרים כדור מהבצק, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים. מוסיפים את הקישואים (כשהם סחוטים מנוזלים) ואת הטונה ומבשלים הכל יחד על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד במשך 20 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים הטרופות עם המיונז, מלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס ומוסיפים את התערובת למחבת לאחר שהקישואים והטונה הצטננו. מערבבים הכל יחד היטב.
הרכבת הפאי:
4. מחלקים את בצק הפאי לשני חלקים שווים. חלק אחד עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר ואת החלק השני מרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 0.5 ס"מ.
5. מרפדים בבצק המרודד תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ואופים אותו בשיטת אפייה עיוורת: מניחים מעל הבצק נייר אפייה ועליו משקולות אפייה או מפזרים שעועית / חומוס גולמיים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות, עד שהבצק מתייצב.
6. לאחר האפייה, יוצקים את המלית לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
7. מוציאים את הבצק הנותר מהמקרר, מרדדים על מטריצה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות במוצרי וכלי אפייה) לקבלת הרשת בצק יפה, מכסים עם הרשת את הפאי וחותכים את השאריות.
אין לכם מטריצה? רדדו את הבצק לעלה בעובי 0.5 ס"מ, חתכו אותו לרצועות ארוכות באורך שווה וצרו מהן דוגמת שתי וערב על הפאי.
8. מברישים את החלק העליון והשוליים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום וקצח ואופים במשך 30-40 דקות עד לקבלת פאי יציב בגוון שחום יפה. לאחר האפייה מצננים, חותכים למשולשים ומגישים מיד, לצד סלט ירקות עשיר.