רוטב איולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1-3 שיני שום, מגורדות או מעוכות למשחה
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/8 כפית מלח ים
- 1 ביצה גדולה
- 1 חלמון מביצה גדולה
- 3/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. בבלנדר או במעבד מזון, טוחנים יחד את השום, מיץ הלימון והמלח במשך דקה ואז מפסיקים את הטחינה ונותנים לרכיבים להתאחד במשך 1-2 דקות.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון, טוחנים יחד עד לאיחוד ואז מוסיפים את שמן הזית בזרם דק ורציף תוך כדי שהבלנדר פועל. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.