רכיבים
- 1/4 1 כוסות קשיו גולמי
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף שמרים תזונתיים או שמרי בירה
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/4-1/2 כפית מלח ים
- 4-6 כפות מים
אופן ההכנה:
1. משרים את הקשיו במים חמים מאוד במשך 30-60 דקות או במים קרירים במשך 6 שעות. ואז מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
2. במעבד מזון, מניחים את הקשיו יחד עם מיץ הלימון, השמרים התזונתיים, אבקת השום, המלח ו-4 כפות מים וטוחנים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מדי פעם מגרדים את דפנות המעבד. טועמים ומוסיפים עוד שמרים תזונתיים לטעם "גבינתי", מלח, מיץ לימון או אבקת שום. טוחנים שוב לשילוב.
העבירו את גבינת הריקוטה הטבעונית למקרר למשך 30 דקות, כדי שהטעמים יתאחדו ויתפתחו ומגישים מיד.
הריקוטה הטבעונית נשמרת בכלי אטום במקרר במשך 5-7 ימים או במקפיא עד חודש (מפשירים בטמפרטורת החדר או במקרר לפני ההגשה).