כיכר השבת

באנו לשדרג

חומוס בטטה או: הממרח שיעיף לכם את הכריך

או: הממרח שיעיף לכם את הכריך. כן, המתכון הזה כולל גרגרי חומוס, למקרה שתהיתם, אך מוסיף שחקנית חדשה למגרש שהופכת את כל העסק למרענן עם שאלה אחת שמרחפת מעל: מה נטבול בו? (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
חומוס בטטה
חומוס בטטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
  • 1 שן שום, מרוסקת
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית אפייה, ואופים בחום של 180 מעלות עד לריכוך.

2. במעבד מזון, טוחנים את כל המרכיבים, מלבד המלח והפלפל, עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
גם שמן זית בכמות לא מבוטלת, גם טחינה שזה מאכל מפוצץ שומן ועוד טחינה גולמית ולא מדוללת, וגם החומוס עצמו יש בו הרבה שומן, אולי הממרח הזה יצא טעים אבל לא מומלץ למי שרוצה לשמור על משקל תקין. צריך לקצץ משמעותית את כמויות השומן - במקום 3 כפות טחינה לשים רק כף, במקום 1/3 כוס שמן זית לשים 2 כפות שמן זית ולה
אתי
רטבים וממרחים