רכיבים
- 3 כוסות חלב עם אחוז שומן גבוה
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 3 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין לבן
- 1/2 כפית מלח גס או מלח ים
אופן ההכנה:
1. מרפדים מסננת ב-3 שכבות של בד גבינה ומניחים אותה בתוך קערה גדולה יותר.
2. מחממים את החלב, השמנת והמלח בסיר בינוני על אש בינונית, מדי פעם מערבבים כדי שהתחתית לא תישרף, עד שהם מגיעים לחום של כ-90 מעלות (בודקים בעזרת מדחום).
3. רגע לפני שהחלב מעלה קצף, מסירים מהאש ויוצקים פנימה את מיץ הלימון או החומץ. מערבבים פעם או פעמיים, ומניחים בצד למשך 5 דקות.
4. לאחר שהחלב מתגבן, יוצקים את התערובת לבד שבמסננת, ומניחים אותה שם למשך שעה וחצי לפחות עד 3 שעות (עם הזמן הגבינה תהיה מוצקה ויבשה יותר). מסירים את הגבינה מהבד, מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר במשך 4-5 ימים.