חומוס תוצרת בית - תוך 5 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
- 1 שן שום
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 כפית כמון טחון
- מלח
- 1/4 כפית פפריקה
אופן הכנת חומוס ביתי:
מתכון ל-1.5 כוסות חומוס
צפו באופן ההכנה:
לחצו כאן
1. במעבד מזון, טוחנים הכל יחד למחית חלקה, ומוסיפים 1-2 כפות מים לדילול המרקם, אם צריך.
2. מעבירים לצלחת שטוחה, מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.
במעבד מזון רוסקים את החומוס והשום עם שמן זית, מיץ לימון, טחינה (אם משתמשים), כמון, ו -3.3 כפית מלח עד לקבלת חלקה ושמנת. מוסיפים 1 עד 2 כפות מים לפי הצורך כדי להשיג את העקביות הרצוי.
מעבירים לקערה. מטפטפים בשמן זית ומפזרים את הפפריקה לפני ההגשה.