כיכר השבת

באנו לעזור

אל תשפכו את המים של המלפפונים החמוצים

או לפחות שמרו כוס מהם בצד, תמיד. מסתבר שהמים בקופסאות השימורים וצנצנות החמוצים הביתיות יכולים לארגן לכם רוטב נהדר לסלט. מתכון לרוטב לסלט על בסיס חרדל ומי חמוצים. המלצה שלנו: בחרו בסלט כרוב - קולסלאו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
רוטב לסלט על בסיס חרדל ומי חמוצים
רוטב לסלט על בסיס חרדל ומי חמוצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרוב לבן קטן
  • 1 ראש כרוב סגול קטן
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס מיונז
  • 3 כפות מי חמוצים מקופסת שימורים או מצנצנת החמצה ביתית
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף חומץ
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף או מתוק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת רוטב לסלט:

רגע לפני: מתכון לרוטב לסלט על בסיס חרדל ומי חמוצים וסלט קולסלאו נהדר. הסלט עצמו גמיש וניתן לשנות, להוסיף ולהפחית את רכיביו.

• חוצים לשניים את ראשי הכרוב, מוציאים את הליבה מכל צד, חוצים כל חצי לרבע, ופורסים כל רבע לרצועות דקות. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.

• מגרדים את הגזרים בפומפייה, חותכים את התפוחים לגפרורים דקים, ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב.

• בכלי נפרד, מערבבים את רכיבי הרוטב לתערובת אחידה.

• יוצקים את הרוטב על הסלט סמוך להגשה, ומערבבים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים