רכיבים
- 1 אבוקדו בשל
- 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1 מיכל יוגורט (למרקם קרמי) או 1 כוס מים
- 1-2 כפיות מיץ לימון (או לפי הטעם)
- 1/2 כפית דבש (או לפי הטעם)
- 1 שן שום
- 1 כף שמן זית
- קמצוץ מלח
אופן הכנת ממרח אבוקדו ובזיליקום:
רגע לפני: מתכון להכין ולהגיש: אין ספק שממרח האבוקדו המנצח הוא הגוואקמולי המקסיקני, אך מה עושים אם אין את כל החומרים? מתכון להכנת ממרח אבוקדו ובזיליקום, בהרמוניית טעמים אלטרנטיבית ומפתיעה במרקם קרמי עם איזון מושלם בין מתוק וחמוץ. החיסרון היחיד? הממרח מחזיק רק יום אחד במקרר.
• קוצצים את את השום ומכניסים לקערת מעבד מזון יחד עם שאר החומרים.
• מעבדים במשך דקה-2 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה במרקם קרמי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
אופן ההגשה: את ממרח האבוקדו ניתן להגיש לצד קרוסטיני, חתיכות פיתה קלויות בתנור ומגוון ירקות טריים חתוכים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!