רכיבים
- 220 גרם בשר טלה / בשר בקר / עוף, חתוך לקוביות בגודל 1-2 ס"מ
- 6 עגבניות גדולות, מקולפות, ללא זרעים ומרוסקות בבלנדר או בפומפייה
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
- 1 ענף סלרי, קצוץ דק (כולל העלים)
- 1/2 1 כפיות פלפל שחור
- 1 כפית קינמון
- 1 כף ג'ינג'ר טחון
- 1 בצל גדול, מגורד בפומפייה
- חופן גרגירי חומוס מיובשים שהושרו לילה במים ומסוננים
- 3 כפות עדשים מיובשות שהושרו לילה במים, מסוננות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות אורז לא מבושל או 2 כפות אטריות יבשות
- 1 כוס קמח מנופה (לעיבוי המרק)
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ועמוק (בנפח 8 ליטר ואף יותר מכך), מחממים שמן זית שיכסה בשכבה דקה את כל תחתית הסיר. כשהשמן חם, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן עד שהבשר משנה את צבעו ואינו ורוד עוד.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח, כורכום, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, פלפל שחור, קינמון, ג'ינג'ר, בצל וגרגרי חומוס, מערבבים ויוצקים על הכל 3 כוסות מים. מכסים את הסיר חלקית, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20-30 דקות.
3. מערבבים את רסק העגבניות עם כוס מים ומוסיפים לסיר יחד עם עוד 8 כוסות מים. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 60 דקות.
4 מוסיפים לסיר את האורז או האטריות ומבשלים עוד 15-20 דקות, עד שהאורז מוכן. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור, אם צריך.
5. במקביל, מערבבים היטב את הקמח עם 2 כוסות מים. מביאים את המרק לרתיחה ובזרם דק יוצקים פנימה 1/4 מתערובת הקמח. מערבבים ללא הפסקה כדי שהקמח לא ידבק לתחתית הסיר או יתבשל בגושים. מוסיפים 1/ נוסף של התערובת תוך ערבוב מתמיד, עד שהמרק מסמיך ומתעבה. ממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות כך שהקמח יטמע היטב במרק ומכבים את האש.
הצגת כל התגובות