כיכר השבת

התוספת שתופסת: גזרים צלויים באריסה ודבש

מי ידע שלמרכיב פשוט כמו גזר יכול להיות טעם כל כך מיוחד? השפית עדן גרינשפן ממחישה לנו שבהחלט אפשר לאכול מזון בריא, דל בקלוריות, אך עם זאת טעים להפליא (אוכל)

| כיכר השבת |
מתכון לגזרים צלויים באריסה ודבש
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף ממרח אריסה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור טרי
  • 2 קילו גזרים (עדיפות לקטנים), קלופים
  • 1 כוס יוגורט יווני או גבינת לבנה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.

2. בקערה מערבבים יחד את שמן הזית, הדבש, האריסה והכמון; מוסיפים מלח ופלפל.

3. מניחים את הגזרים על נייר אפייה הפרוש על תבנית. שומרים 2 כפות מהבלילה בצד ואת השאר מפזרים על הגזרים. צולים את הגזר עד להזהבה קלה ולשריפת הקצוות, במשך 18-20 דקות.

4. מורחים את היוגורט או את גבינת הלבנה על קרקעית צלחת רדודה ובעדינות מניחים את הגזר החם על גביה. מטפטפים את תערובת הדבש והאריסה השמורה על הגזרים ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות