רכיבים
- 1 כרובית קטנה
- 2 ביצים בינוניות
- 100 גרם מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת
- 1 בצל ירוק, פרוס דק (גם החלק הלבן)
- 3-4 כפות שיבולת שועל
- מלח ים
- שמן זית לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1. מחלקים את הכרובית לפרחים בינוניים, מניחים בסיר מלא מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומאדים עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים את המים ומועכים בעזרת מזלג לפירה.
2. בקערה, מערבבים את פירה הכרובית עם הביצים, הגבינה, הבצל הירוק, שיבולת השועל והמלח למחית אחידה.
3. במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, מרטיבים את הידיים, לוקחים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבה בעובי 2.5 ס"מ.
4. מניחים במחבת 5-6 לביבות בכל פעם, ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג, ומגישים מיד.