כיכר השבת

אתם עומדים להכין את הלביבות האלה שוב ושוב

לביבות כרובית וגבינה רכות, נימוחות וממכרות שיהפכו מהר מאוד למתכון הדגל שלכם ללביבות מנצחות. תוך 30 דקות על שולחנכם - עובדות נהדר כעיקרית קלילה אך משביעה, כתוספת ואפילו בתוך סנדוויץ' (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
לביבות כרובית וגבינה
לביבות כרובית וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כרובית קטנה
  • 2 ביצים בינוניות
  • 100 גרם מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת
  • 1 בצל ירוק, פרוס דק (גם החלק הלבן)
  • 3-4 כפות שיבולת שועל
  • מלח ים
  • שמן זית לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1. מחלקים את הכרובית לפרחים בינוניים, מניחים בסיר מלא מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומאדים עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים את המים ומועכים בעזרת מזלג לפירה.

2. בקערה, מערבבים את פירה הכרובית עם הביצים, הגבינה, הבצל הירוק, שיבולת השועל והמלח למחית אחידה.

3. במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, מרטיבים את הידיים, לוקחים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבה בעובי 2.5 ס"מ.

4. מניחים במחבת 5-6 לביבות בכל פעם, ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג, ומגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חרדי? (מילא המתכון היה מתייחס לכרובית קפואה בכשרות סבירה...) אבל אפשר לנסות עם קולורבי במקום. די דומה בטעם לאחר בישול או טיגון, ויותר זול...
א.
תוספות וירקות