כיכר השבת

ספיישל תשעת הימים

ספיישל תשעת הימים: טונה מוקפצת בירקות

מתכון לטונה מוקפצת בירקות ומתובלת בחריפות עדינה - מנה צבעונית ועשירה בטעמים שפשוט כיף לאכול אותה על ברוסקטות באגט קלויות היטב לצד ירקות טריים (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
טונה מוקפצת עם ירקות
טונה מוקפצת עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 קופסאות טונה בשמן או מים
  • 2 בצלים לבנים
  • 3 גזרים
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 5 פטריות שמפיניון טריות
  • 2 כפות ממרח לימון כבוש
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 פלפל חריף או 1 כפית סחוג

אופן הכנת טונה מוקפצת:

רגע לפני: להכנת סלט טונה מוקפץ כראוי, אתם חייבים ווק. אם אין לכם ווק, תיאלצו לוותר בצער על המתכון (זמנית כמובן) ולרשום לעצמכם תזכורת מאירת עיניים: 'לקנות ווק'. שימוש בסיר במתכון הזה, יכלא את האדים, ירטיב את המנה ויצור גירסה רופסת ולחה של הסלט. עם זאת, תוכלו להשתמש במחבת טפלון כתחליף חביב. אבל אני עדיין מתעקשת על ווק.

• חותכים את הבצלים, הגזרים והפלפלים לקוביות או לרצועות בגודל שווה.

• פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.

• מסננים את הטונה מהשמן או המים.

• במקביל, מחממים בווק גדול את השמן במשך 2 דקות על אש גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את כל הירקות יחד ומקפיצים היטב בעזרת כף עץ במשך 3 דקות.

• מוסיפים את הטונה לווק וממשיכים להקפיץ.

• מתבלים בלימון כבוש ופלפל חריף או סחוג ומקפצים למשך דקה נוספת, ומסירים מהאש.

אופן ההגשה: את סלט הטונה הטעים הזה מגישים לצד לחם טרי, כמילוי נהדר לכריך יחד עם פרוסות ביצה קשה והאופציה החביבה עליי: ברוסקטות - פורסים באגט, קולים בתנור במשך 15 דקות ומגישים עם מספר כפות מסלט הטונה, וירקות טריים חתוכים.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אני שמה לימון רגיל .
יאירה
1
למה המתכון חלבי? אין מוצרי חלב במתכון זה סתם מבלבל
דליה
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות