
רכיבים
- 3 קופסאות טונה בשמן או מים
- 2 בצלים לבנים
- 3 גזרים
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל ירוק
- 1 כוס גרגרי תירס
- 5 פטריות שמפיניון טריות
- 2 כפות ממרח לימון כבוש
- 4 כפות שמן
- 1/2 פלפל חריף או 1 כפית סחוג
אופן הכנת טונה מוקפצת:
רגע לפני: להכנת סלט טונה מוקפץ כראוי, אתם חייבים ווק. אם אין לכם ווק, תיאלצו לוותר בצער על המתכון (זמנית כמובן) ולרשום לעצמכם תזכורת מאירת עיניים: 'לקנות ווק'. שימוש בסיר במתכון הזה, יכלא את האדים, ירטיב את המנה ויצור גירסה רופסת ולחה של הסלט. עם זאת, תוכלו להשתמש במחבת טפלון כתחליף חביב. אבל אני עדיין מתעקשת על ווק.
• חותכים את הבצלים, הגזרים והפלפלים לקוביות או לרצועות בגודל שווה.
• פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
• מסננים את הטונה מהשמן או המים.
• במקביל, מחממים בווק גדול את השמן במשך 2 דקות על אש גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את כל הירקות יחד ומקפיצים היטב בעזרת כף עץ במשך 3 דקות.
• מוסיפים את הטונה לווק וממשיכים להקפיץ.
• מתבלים בלימון כבוש ופלפל חריף או סחוג ומקפצים למשך דקה נוספת, ומסירים מהאש.
אופן ההגשה: את סלט הטונה הטעים הזה מגישים לצד לחם טרי, כמילוי נהדר לכריך יחד עם פרוסות ביצה קשה והאופציה החביבה עליי: ברוסקטות - פורסים באגט, קולים בתנור במשך 15 דקות ומגישים עם מספר כפות מסלט הטונה, וירקות טריים חתוכים.