כיכר השבת

למשקיעים: צלעות בקר מתקתקות

את השבת הקרובה תכבדו במנת בשר משובחת במיוחד - צלעות בגזר וטריאקי, עם שקדים מולבנים. מגישים לצד אורז לבן והנה לכם ארוחה מושלמת לסעודת השבת (מתכונים, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
צלעות קצרות ומתקתקות
צלעות קצרות ומתקתקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה240 דק'
רמת קושיקשה
בשרי

רכיבים

  • 1.5 קילו צלעות בקר קצרות מופשרת
  • 4 עלי דפנה
  • 2 בצל לבן
  • 2 גזרים
  • 3 ליטר מים
  • 5 כפות שמן
  • 1 כוס רוטב טריאקי
  • 1 כף מלח
  • 100 גר' שקדים מולבנים

אופן ההכנה:

רגע לפני: את השבת הקרובה תכבדו במנת בשר משובחת במיוחד - צלעות בגזר וטריאקי, עם שקדים מולבנים. מגישים לצד אורז לבן והנה לכם ארוחה מושלמת לסעודת השבת.

ציוד נדרש: סיר בישול, מחבת ווק גדול, כף עץ

• מקלפים את הבצל והגזר וחותכים אותם לארבעה רבעים שווים.

• מחממים בסיר גדול את השמן, לאחר שהשמן חם מוסיפים לסיר את נתחי הבשר, יחד עם חתיכות הגזר, הצל ועלי הדפנה, מפזרים מעל את המלח ומטגנים קלות.

• כשהירקות זהובים, מוסיפים את המים ומבשלים במשך שעתיים ורבע על אש בינונית.

• בתום הבישול, מרוקנים את המים מהסיר ומסננים היטב את הבשר מנוזלים. בשלב זה, הירקות עשו את שלהם ומפרידים אותם מהבשר - לאחר שהעניקו את הטעם העסיסי לנתחים.

• מחממים היטב את הווק על אש גבוהה כשהוא ריק, במשך 2 דקות.

• לאחר שהווק חם, מוסיפים לו את רוטב הטריאקי ומעליו מניחים את נתחי הבשר המסוננים. בעזרת כף עץ, מקפיצים ומערבבים את הבשר עד שהרוטב ייספג בו היטב.

אופן ההגשה: מניחים את נתחי הבשר כשהם חמים בצלחת הגשה ומפזרים מעל שקדים מולבנים. ניתן להוסיף בצד אורז לבן וסלט ירוק טרי.

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ומפתיעה מאוד.
אברהם פ
1
דווקא בשבת של דיכאון אני משקיעה בשבת מבורכת בשפע
ציפי
שבתות וחגים