מתכון לעוף ממולא: אפשר לשדרג את העוף השגרתי המוגש בסעודת השבת בקלות, ולהפוך אותו לטעים יותר ואטרקטיבי. זעתר, כמון וחלה יבשה יעשו אותו למעדן של ממש.
הרכיבים לעוף ממולא
עוף שלם
שום
מעט שמן
פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם
מעט זעתר וכמון
חלה יבשה
3-4 עלי פטרוזיליה
מלח
ביצה
אופן ההכנה:
מייבשים את פרוסות החלה, ממלאים קערה עם מים חמים, ומכסים את החלה היבשה במים.
החלה תצוף כאשר היא סופגת את המים. סוחטים את המים ומורידים את קליפת החלה. מערבבים עם הביצה, מעט מלח, שום ופטרוזיליה.
מרימים בעדינות את עור העוף בלי לקרוע, ומניחים מתחתיו את החלה המתובלת. יש למתוח את העור בחזרה, ולשמור על צורת העוף המקורית.
מערבבים את השמן עם התבלינים (לפי הטעם), מורחים על העוף את הפפריקה שמן, זעתר, כמון ושום.
מניחים על תבנית עם ניר אפיה כשהחזה כלפי מעלה. יש לאפות בתנור מחומם על חום בינוני עד להזהבה.
לבריאות.