לכבוד ט״ו בשבט הכנו עבורכם רשימה של חלק מזני הזיתים הגדלים בעמק המעיינות בארץ ישראל והתאמתם לסוגי המאכלים:
קורטינה Coratina
זן הקורטינה חביב מאד על אניני הטעם ומתאים מאד לאוהבי שמן זית מריר, בעל ארומה עשבונית ועשירה. מתאים למי שאוהב שמן חזק ודומיננטי עם טעם עז של שמן זית.
מתאים ל: זן הקורטינה משמש כתבלין מרכזי בהרבה סוגי מאכלים שטעם שמן הזית הוא מרכיב שמוסיף עניין. מתאים מאד לתיבול סלטים, להשבחת בשר ודגים, מצוין להכנת פסטות וקרפצ’יו אבל הכי טעים זה פשוט לטבול לחם טרי!
לחצו כאן ונתאים לכם את הזן הנכון ביותר עבורכם
קורונייקי Koroneiki
זן הקורונייקי מתאפיין במרירות וחריפות עדינה עד בינונית. בעל טעמים עדינים ומאוזנים. נחשב לשמן זית מאוזן ואיכותי. מאופיין כבעל ארומות עשבוניות אופייניות. ריחות וטעמים של דשא קצוץ, עשבים ועלים ירוקים.
מתאים ל: קורונייקי הוא שמן מופלא שמתאים לאוהבי שמן זית שרוצים אותו בכל מקום. נהדר כתוספת לקינוח מתוק ולפירות העונה ומכיוון שיש לו טעם עדין ומרקם שומני הוא משתלב מצוין בהכל.
לחצו כאן ונתאים לכם את הזן הנכון ביותר עבורכם
ברנע Barnea
זן הברנע הוא זן מקומי ייחודי מכרמי אזור קדש ברנע מהווה מקור לגאווה ישראלית. שמן זית מזן הברנע מתאים במיוחד לילדים בגלל טעמו העדין והניחוח הנעים שלו אבל לא רק הוא מושלם עבור כל מי שאוהב את השמן שלו עדין ונעים.
מתאים ל: הברנע נותן טעם נעים שילווה באופן מושלם קינוחים, מנות קרות ורטבים שונים. זה הזן שהכי מתאים לטיגון, אפיה ובישול בגלל טעמו העדיין והמרקם השומני שלו.
ארבקינה Arbequina
זן הארבקינה אהוב ומוכר במטבח הישראלי. שמן זית עדין מאד, בעל טעם מתקתק וארומה פירותית ייחודית לזן זה. יש לו טקסטורה קלילה (לא שמנוני או כבד), ללא מרירות בכלל עם חריפות עדינה מאד.
מתאים ל: נהדר כתוספת לקינוח מתוק ולפירות. מושלם להכנת בצקים, מנות קרות ורטבים שונים. זן מצוין לבישול, טיגון ואפייה.
לחצו כאן ונתאים לכם את הזן הנכון ביותר עבורכם
ASSI עמק המעיינות
כ-3000 דונם של כרמי זיתים פרוסים בעמק המעיינות, כ-10 זנים שונים גדלים בחבל הארץ המיוחד שלנו. מתוכם 7 זנים עולים על המדף כל שנה: קורטינה, ברנע, אסקל, קורונייקי, ארבקינה, ארבוסנה ושמן אורגני. משנת 2009 ועד היום ASSI עמק המעיינות יוצר שנה אחר שנה שמני זית המופלאים אשר קוטפים פרסים בין לאומים ומביאים גאווה לחקלאים, לעמק ולאדמה.