כיכר השבת

עונג שבת

כמה קל ופשוט לשדרג את הסעודה השלישית עם פיראוס

שבתות הקיץ מתאפיינות בסעודה שלישית חלבית ועשירה • תנובה מרעננת לנו את התפריט הקבוע עם מתכון קליל ופשוט לקיש פטריות עשיר בגבינות וטעים להפליא (אוכל ומתכונים)

| מקודם |
מוצרי פיראוס מעשירים מאוד כל מתכון חלבי
מוצרי פיראוס מעשירים מאוד כל מתכון חלבי (צילום: יח"צ)

כמות המספיקה עבור 6 סועדים

רמת קושי: בינוני

זמן הכנה: עד שעה וחצי

לחצו כאן

מצרכים:

לבצק פריך -

  • 280 גרם קמח לבן

  • 200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות

  • 2 חלמוני ביצה

למלית פטריות -

  • כף חמאת תנובה

  • בצל לבן קצוץ

  • 4 שיני שום

  • סלסלת פטריות

  • 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן

  • 1 חבילת גבינה בולגרית של פיראוס

  • 2 ביצים

  • 2 כפות קמח לבן

אופן הכנה:

לבצק -

  1. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית

  2. מוסיפים את חלמוני הביצה וממשיכים לעבד, אם הבצק לא מתאחד ניתן להוסיף כף מים

  3. עוטפים בניילון נצמד ומצננים את הבצק במקרר למשך שעה

  4. על משטח מקומח מרדדים את בצק הקיש לעובי דק

  5. בעזרת סכין מיישרים את שולי הבצק

  6. מעבירים בזהירות לתבנית המיועדת,ומחזירים לקירור

למלית -

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה

  2. מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לטגן

  3. בקערה מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ואת תערובת בצל והפטריות שהכנו

  4. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית הקיש
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 40 דקות
  6. מצננים ומעבירים לקירור
  7. יש לחמם על הפלטה שעה לפני הגשה

לרכישת מוצרי פיראוס >>

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים