כיכר השבת

יא בלאדי: מה עושים עם חצילים?

החציל הוא אחד הירקות היותר גמישים במטבח ומתנהג נהדר בטיגון, אפייה, צלייה או קלייה. גם הטעם הניטרלי של החציל מסתדר עם מגוון רחב של טעמים • 10 מתכונים עם חצילים שיסדרו לכם את השבוע (אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
יא בלאדי: מה עושים עם חצילים?
יא בלאדי: מה עושים עם חצילים? (צילום: shutterstok)

החצילים האהובים כל כך בארצנו הים תיכונית מציעים מגוון אדיר של מנות שוות שאפשר להכין איתם וכיף עוד יותר לאכול. החציל הוא אחד הירקות היותר גמישים במטבח ומתנהג נהדר בטיגון, אפייה, אידוי, בישול צלייה או קלייה. גם הטעם הניטרלי של החציל משתלב במנות פיקנטיות רבות ואפילו מתוקות.

הנה 10 מתכונים מנצחים או: מה אפשר לעשות עם החצילים:

1. רטטוי - תבשיל איכרים צרפתי

הרטטוי הוא תבשיל ירקות סמיך שהתחיל כמנת איכרים מסורתית בחבל פרובאנס בצרפת, והתפתח לתוספת צבעונית ומהירת הכנה בכל מטבח בעולם, הכוללת גם קישואים ועגבניות. מנה נהדרת ומהירה שטעים להגיש לצד אורז לבן, מנת בשר או דג וגם כארוחה בפני עצמה עם כיכר לחם נדיבה.

>> מתכון לרטטוי חצילים

(צילום: shutterstok)

2. מתכון לפסטה ברוטב חציל

אם לא ניסיתם את זה עד עכשיו, כדאי שתנסו - מדובר באחד השילובים המוצלחים ביותר: פסטה מוקפצת בווק עם חציל קלוי, שמעניק למנה טעם פיקנטי מעושן ומיוחד.

מרכיבים:

1 חבילת פסטה קצרה

1 חציל גדול

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

3 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים היטב מנוזלים.

• קולים את החציל על אש גלויה, עד שהקליפה משחירה. מוציאים את בשר החציל לכלי רחב. מתבלים בשום, מלח ופלפל, מוסיפים את שמן הזית וקוביות העגבנייה.

• מערבבים את הפסטה עם רוטב החציל ומקפיצים בווק על אש גבוהה לאיחוד הטעמים במשך 3-4 דקות. מגישים חם.

3. מתכון לסלט חצילים ובטטות

סלט נפלא שאפשר לאכול קר או חם:

מרכיבים:

1 חציל גדול

2 בטטות בינוניות קלופות

4 שיני שום קצוצות

2 כפות כוסברה קצוצה דק

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.

• חותכים לקוביות שוות בגודלן את החצילים והבטטות, ומשטחים את הירקות בתבנית.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, עד שהבטטות מתרככות. מצננים.

• מערבבים בכלי הגשה את החצילים והבטטות עם השום, הכוסברה, רוטב הצ'ילי והסויה, מתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

4. מתכון לסלט חציל קלוי בטחינה

הסלט המפורסם שקל מאוד להכין, ויש לכם מנת פתיחה מושלמת. בארוחה חלבית, ניתן להחליף את הטחינה בגבינה לבנה.

מרכיבים:

1 חציל בלאדי

8 כפות גדושות טחינה

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

שמן זית לזילוף

1/4 כוס עלי בזיליקום קרועים

מלח גס

אופן ההכנה:

• מניחים את החציל ישירות על הכיריים וקולים אותו על אש גלויה מכל צדדיו, עד שהקליפה שחורה לחלוטין. זוהי שיטה לא נקייה במיוחד אך מספקת את הטעם הטוב ביותר מהחציל. כדי לצמצם את הנזק ניתן לצפות הכיריים בנייר כסף.

מעבירים את החציל למסננת לניקוז הנוזלים.

• פותחים את החציל באמצע, מניחים בכל חצי 4 כפות גדושות טחינה, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים את קוביות העגבנייה ומתבלים בעלי בזיליקום ומלח גס. מגישים מיד עם לחם טוב.

5. גלילי חצילים במילוי תרד וגבינה עם רוטב עגבניות

מתאבן נפלא לפתוח איתו ארוחה חלבית בסטייל, עם מראה מרשים שקוצרת מחמאות בלי מאמץ כמעט מצידכם. החצילים טיגון חצי עמוק עד להזהבה, ממלאים אותם ומכניסים לתנור שנותן את הטאצ' האחרון.

>> מתכון לגלילי חצילים ממולאים בתרד וגבינה

(צילום: shutterstok)

6. מתכון למוסקה חצילים

סנדוויץ' חצילים ובשר מהמבטח היווני והטורקי, עטוף בפירורי לחם והולך נהדר עם רוטב עגבניות. מנה עיקרית יפה ומרשימה.

מרכיבים:

2 חצילים ארוכים

500 גרם בשר טחון

1 ביצה

חופן כוסברה קצוצה דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

1 כף שטוחה כמון

מלח ופלפל שחור

לציפוי:

1 כוס קמח לבן

1 כוס פירורי לחם זהובים

1 ביצה

שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

• חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

• מערבבים היטב בקערה את הבשר, הכוסברה, הפטרוזיליה והביצה, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

• יוצרים סנדווויץ' ובין כל שתי פרוסות חצילים מניחים כדור בשר נדיב ולא קטן.

• מצפים כל 'כריך חצילים' בקמח לבן, אחר כך בביצה טרופה ולבסוף בפירורי לחם.

• מטגנים בשמן חצי עמוק את כריכי החציל, עד להזהבה. ניתן לבשל מספר דקות ברוטב עגבניות.

7. מתכון לאנטיפסטי חצילים וירקות

מרגיש כמו ארוחה שלמה, אבל מכיל בקושי 80 קלוריות. טעים, יפה, ומשתלב נהדר עם כל מנה כמעט - אנטיפסטי חצילים וירקות.

מרכיבים:

1 חציל בינוני

2 קישואים

1 בטטה בינונית

1 בצל סגול

1 בצל לבן

שמן זית לזילוף

1 כף תימין מיובש

מלח גס

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים לרבעים את כל הירקות ומסדרים בתבנית אפייה. מזלפים מעל שמן זית, תימין מיובש ומלח גס.

• אופים במשך 25 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

8. מתכון לממרח חציל מעושן

ממרח בטעם מעושן ממכר, שכיף לנגב עם לחם מחמצת עשוי היטב.

מרכיבים:

1 חציל בלאדי גדול

2 שיני שום

1 כפית מלח

1 כף מיונז

אופן ההכנה:

• שורפים את החציל על האש מכל צדדיו, עד שהקליפה משחירה. מניחים במשך כמה דקות במסננת לניקוז הנוזלים.

• חותכים לחציל את הראש ומעבירים למעבד מזון (כולל הקליפה). מוסיפים את השום והמלח וטוחנים היטב למחית חלקה.

• מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים את המיונז, מערבבים ומגישים עם לחם מחמצת.

9. מתכון לשקשוקת חצילים

כל מה שטוב במחבת אחת. ארוחת ערב מושלמת:

מרכיבים:

1 חציל

6 עגבניות

4 ביצים

4 שיני שום

3 כפות שמן

1 כפית בזיליקום מיובש

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

• חותכים לקוביות את החציל וקוצצים את העגבניות.

• מחממים במחבת אתת השמן ומטגנים בו את החציל עד להזהבה.

• מוסיפים למחבת את העגבניות ושיני השום, מערבבים היטב ומתבלים בבזיליקום ומלח.

• מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים יחד במשך 5 דקות.

• פותחים מעל את הביצים, מתבלים אותן במלח ופלפל שחור ומכסים את המחבת בנייר כסף. נותנים לשקשוקה להתבשל, עד למידת ההכנה הרצויה של הביצים. מגישים עם לחם שחור טרי.

10. מתכון לשניצל חציל

הגרסה הצמחונית והטעימה לא פחות לשניצל - חציל מטוגן במרקם קריספי ופריך.

מרכיבים:

2 חצילים ארוכים

3 ביצים טרופות

1 כף חרדל (לא חובה)

1 כפית מלח

2 כוסות פירורי לחם זהובים

שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

• פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

• טורפים את הביצים יחד עם המלח והחרדל.

• מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.

• טובלים את פרוסות החציל בביצים, ואחר כך בפירורי הלחם ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד.

• מגישים לסלט סלט עשבי תיבול קצוצים דק.

שניצל חציל. הגרסה הצמחונית (צילום: shutterstok)
תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
פשוט רעיונות חדשים לירק ישן. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מני
4
שלום וברכה! מתכון מס' 8' מופיע בסוגריים לטחון ביחד עם הקליפה לא נראה לי הגיוני , עדיף לקלף בזהירות ללא הפרי לאחר שהחציל מתקרר מעט ואז להוסיף שמן, מלח , לימון , פלפל לבן / שחור 2' שיני שום , לטחון ולאחר מכן להוסיף את המיונז , אפרופו עדיף מיונז בייתי בהצלחה ! ותודה על המתכונים הנפלאים
מלכה
3
לאחר פריסת החצילים מומלץ לשים את הפרוסות ע"ג מגש, לבזוק מלח ולתתת לחצילים להוציא נוזלים במשך חצי שעה. אח"כ מומלץ להספיג במגבת נייר כל פרוסה לפני הטבילה בתערובת הביצים. מעדן מומלץ! אני אישית עשיתי עם קמח - ויצא מעולה!
משהי

הצגת כל התגובות

2
לחובבי התבעונות זה פשוט אגדי המתכון הזה.
צמחוני
אבל מה עם הביצים???
ילי
1
פשוט מקצועי ביותר. נהנים לקרוא את המתכונים שלך.
מירי
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים