(צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)
כבר בצהרי יום חמישי, על הגז במטבח הישיבה, מונח הסיר הידוע. הוא גדול ועגול ומכיל בקרבו את פסגת העונג שבת - הטשולנט הישיבתי.
למגזין 'כיכר' המלא - לחצו כאן
תפוחי אדמה, שעועית וגריסים משמשים בערבוביה עם הבשר והקישקע, וממתינים בתוך הסיר במשך 48 שעות ברציפות, עד לסעודת השבת, אז יועברו לקערות בדרכם לפיות עמלי התורה.
אך כדי למנוע מהיצר-הרע לפתות את הבחורים להתגנב למטבח ולעשות "טועמיה" בסיר המהביל, נהגו בישיבות לנעול את הסיר עם שרשראות ומנעולים, כאמצעי אבטחה.
הצגת כל התגובות