כיכר השבת

במאכלים המסרטנים: צ'יפס, לביבות וסופגניות

לא רק בשר מעובד: מחקר חדש גילה כי בסופגניות, לביבות ואפילו טוסט וקפה נמצאת רמה גבוהה של חומר החשוד כמסרטן. אכילת צ'יפס פעם בשבוע מעלה את הסיכון לסרטן נשים בכ-28% (בריאות)

| 9 |
צ'יפס וסופגניות, תתרחקו
צ'יפס וסופגניות, תתרחקו (צילום: שאטרסטוק)

מחקר חדש מעלה ממצאים מדאיגים: שבועות ספורים אחרי שארגון הבריאות העולמי הזהיר כי אכילת בשר אדום ומעובד עלולה לגרום לסרטן המעי הגס, מחקר חדש שפרסם ארגון הבריאות הבריטי מעלה כי מספר מאכלים מטוגנים פופולרים עלולים לגרום גם הם לחלות בסרטן.

המחקר שבדק מאכלים כמו צ'יפס, סופגניות, לביבות ואפילו טוסט וקפה קובע כי במאכלים נמצאו רמות גבוהות של חומר כימי בשם אקרילאמיד הנמצא בעיקר במזון מושחם ובפרט במזונות המכילים פחממנים. החומר אקרילאמיד חשוד כמסרטן למרות שרמת המסוכנות המדויקת של החומר עדיין לא הוכח.

על פי המחקר, טוסט ממוצע ולא מושחם מכיל כ-9 מיקרוגרמים של החומר אקרילאמיד לקילו כאשר בטוסט מושחם יותר ניתן למצוא עד 167 מיקרוגרמים של החומר. צ'יפס שנבדק במחקר העלה תוצאות חמורות בהרבה כשלמעלה מ-1,000 מיקרוגמים של אקרילאמיד נמצאו בקילו צ'יפס.

במחקר נבדקו עוד מספר מאכלים פופולריים כמו לביבות מטוגנות, סופגניות ואפילו קפה רגיל שנמצא כי הוא מכיל את החומר אקרילאמיד שכאמור עלול לסרטן. אלא שנתונים מדויקים יותר עדיין לא פורסמו מעבר לתוצאה שהעלתה כי אכילת צ'יפס פעם בשבוע מעלה את הסיכון ללקות בסרטן נשים בכ-28 אחוזים.

כזכור, לפני מספר שבועות פרסם ארגון הבריאות העולמי אזהרה מיוחדת בה נכתב כי אכילת בשר אדום, בשר מעובד ונקניקיות נחשב כמסרטן לא פחות מסיגריות. לאחר מספר ימים הודיע הארגון כי לא התכוונו להמליץ על הפסקת צריכת הבשרים הללו אלא להמליץ על מיתון המינון.

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
אז מה נאכל?? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רעבה
3
העגבניות היום רשמו שהם לא בריאות בשר לא בריאי ועודדד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פ
2
מטעה. לאחרונה נעשו מחקרים שמצאו שהקפה מכיל חומר שבריא לבריאות. בורא עולם ברא בשביל האדם את פולי הקפה.
גל עיני

הצגת כל התגובות

1
אז מה? נשב בחושך? אני מאמינה שצריך להישאר בגדר הנורמה של כל דור. כמובן לא לאכול כל היום צ'יפס ובשר מעובד אבל מותר להמשיך לצרוך פה ושם, ואלו אכן ההנחיות שארגון הבריאות העולמי פרסם, הנה הציטוט מתוך הכתבה: "לא התכוונו להמליץ על הפסקת צריכת הבשרים הללו אלא להמליץ על מיתון המינון". כל יומיים יוצאים עם מ
רחלי
אולי גם יעניין אותך
בריאות