כיכר השבת

במיוחד לפורים | צפו

כמו במסעדה: סירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות

זו המנה שאתם צריכים כדי להרים את שולחן השבת ולהפוך את סעודת פורים לחגיגה של טעמים! סירות סלמון בגלייז אסייתי – עסיסיות, מבריקות, עם שילוב מושלם של מתקתקות ומליחות, מוגשות לצד בטטה רכה ופטריות שסופגות כל ביס של טעם. קלות להכנה, מרשימות כמו במסעדה, וכאלה שיגרמו לכולם לשאול: מה המתכון? (אוכל ומתכונים)

This browser does not support the video element.

סירות סלמון בגלייז אסייתי – המנה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות! (צילום ועריכה: למי עזוז | הפקה: אשר רוט, בר ג׳רבי - כיכר השבת)
מנות/יחידות4
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

מצרכים

    • 4 נתחי פילה סלמון
    • כוס קמח
    • 2 בטטות
    • מארז פטריות שמפיניון
    • 4 כפות שמן זית
    • מלח

    למרינדה:

    • 2 כפות רוטב סויה של יאמאסה מזרח ומערב
    • 4 כפות רוטב צ'ילי מקסצ'אפ מזרח ומערב
    • 4 כפות דבש
    • גרידת ג'ינג'ר
    • 4 שיני שום כתושות
    • 4 כפות שמן זית
    • כפית מלח
    • כפית שטוחה פלפל
    • מיץ מלימון אחד

    לתוספות:

    • לימון
    • עירית קצוצה

    הוראות ההכנה:

    • מקפלים נייר אפייה למניפה.
    • קושרים בעזרת חוט חבל שמתאים לתנור את הקצוות ופותחים לצורת סירה כפי שרואים בסרטון.
    • קולפים בטטה ופורסים לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ.
    • מרפדים כל סירה בפרוסות בטטה.
    • מעל מוסיפים פטריות פרוסות.
    • מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח.
    • מקמחים את נתחי הסלמון ומניחים על הפטריות. (פעולת הקימוח כדי שהמרינדה תיתפס טוב יותר על הסלמון ונקבל ציפוי עבה ומבריק).
    • הכנת המרינדה: בקערה שמים את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים לאיחוד.
    • מברישים את הסלמון בנדיבות במחצית מהמרינדה. את השאר שומרים ושתי דקות לפני סיום האפייה, מברישים שוב במרינדה שנותרה. זה יתן לנו ג'וס וחיזוק בטעם.
    • מכניסים את הסלמון לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-20-25 דקות
    • שתי דקות לפני סיום האפייה, מברישים שוב את הסלמון במרינדה.

    להגשה:

    פורסים לימון וצולים אותו עד שהקצוות משחימים. מניחים פרוסת לימון על כל מנה. מפזרים עירית קצוצה ונהנים!

    בתאבון!

    תוכן שאסור לפספס
    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    דגים