פילה מושט אפוי בקראסט לצד סלסת אננס טרי (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 דגי מושט טריים ללא עור במשקל 180 גרם כל אחד
- 4 כפות שמן זית
- 1 לימון, סחוט
- 6 שיני שום, קצוצות דק דק
- 4 כפות שומשום לבן
- 2 כפות שומשום שחור
- 1 כף שטוחה מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1 כף שבבי בצל קצוצים דק דק
לסלסת האננס:
- 1/2 אננס טרי, קצוץ לקוביות קטנות
- 1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
- מעט שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
1. מסדרים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל את שמן הזית והלימון.
2. מתבלים את הדג במלח ופלפל שחור ומפזרים מעל את השום הקצוץ, השומשום ושבבי הבצל.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
4. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט. כשהדג מוכן, מניחים לכל פילה מושט לכל סועד בצלחת נפרדת לצד סלסת אננס.