"פלאפל" למבינים (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לקציצות:
- 200 גרם טונה בשמן, מסוננת
- 3 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כף שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 20 עלי בזיליקום, קצוצים דק
- 6 שיני שום, קצוצות
לסלט:
- 2 לימונים שלמים, קצוצים דק בקליפתם
- 5 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, מגלגלים לכדורים לא גדולים ושווים בגודלם ומועכים קלות.
2. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים במלח ושמן זית.
ממלאים פיתות ב-3 קציצות, מוסיפים 2-3 כפות מהסלט ושאר תוספות אהובות ומגישים מיד.