כיכר השבת

מה אוכלים היום?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב אסייתי פיקנטי

בתוך פיתה או על ערימת אורז - לא משנה איך תגישו אותן, הקציצות האלה יתחסלו תוך דקות. חגיגה של טעמים אסייתים לארוחה משפחתית. אל תפספסו (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
קציצות דגים עסיסיות ברוטב אסייתי פיקנטי
קציצות דגים עסיסיות ברוטב אסייתי פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דג לברק או בס, טחון
  • 10 שיני שום, כתושות
  • צרור כוסברה, קצוצה דק דק
  • 1-2 כפות גרידת לימון
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 5 כפות רוטב סויה
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:

  • 1 מיכל קרם קוקוס
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, לשים היטב ידנית את כל מרכיבי הקציצות. מניחים למנוחה במשך 30 דקות ולשים שוב.

2. במחבת, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה של כ-2.5 ס"מ), ובמקביל, מגלגלים קציצות אחידות מהעיסה.

3. מורידים בזהירות את הקציצות לשמן החם ועובדים בקבוצות, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

4. במקביל, מביאים לרתיחה בסיר את כל מרכיבי הרוטב, ולאחר הטיגון, מניחים את הקציצות ברוטב. מבשלים יחד על אש נמוכה במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל
דגים