כיכר השבת

לכבוד שבת

לביבות טונה פריכות לסעודה שלישית (ולא רק, בעצם)

שהכי טעים להגיש בסעודה שלישית של שבתות קיץ, שאז לאף אחד אין כוח לשבת לסעודה רצינית, אבל מצד שני - כבר עבר המון זמן מהסעודה הקודמת ואנחנו בעצם די רעבים. לביבות טונה פריכות זה הפתרון המושלם (מתכונים לשבת, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
לביבות טונה פריכות
לביבות טונה פריכות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 קופסאות טונה, מסוננת
  • 2 בצלים לבנים, מגורדים
  • 1 גזר, מגורד
  • 1 תפוח אדמה, מגורד
  • 3 ביצים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי: 

  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת לביבות טונה פריכות:

1. בקערה גדולה, מערבבים יחד היטב את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים מהעיסה לביבות פחוסות בגודל שווה, ובמקביל, מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון עמוק בגובה 5 ס"מ.

3. טובלים כל לביבה בקמח ואז בביצים הטרופות ולבסוף בפירורים, ומורידים בזהירות לשמן החם. עובדים בקבוצות ולא מעמיסים לביבות, כדי שהשמן לא יתקרר.

מגישים חם או קר לצד סלט ירקות וסלטים נוספים שאוהבים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
דגים